Reviews geschreven door Peter (57229)

Heetman Juweliers - Onkunde, desinteresse, minachting

1

Review:
Als ex-professionele horlogemaker verwacht ik, bij de voormalige Rolex-importeur nota bene, dat ik vrij makkelijk aan een setje pushpins voor mijn 1601 Datejust, uit 1971 kan komen. Welnu - alleen de termen "pushpins", "1601" en "Datejust" leken al aan te komen bij mensen die deze termen nog nooit gehoord hadden. De dame die mijn perfect gerestaureerde (dit keer niet door mezelf!) en bijna als een kwartshorloge lopende Rolex aanpakte, keek er naar alsof ze een dood vogeltje in handen gedrukt kreeg. Meteen maar naar meneer Heetman, in de hoek met een strikje, als strenge autoriteit. En streng was-ie: "Waarom wilt u nieuwe pushpins...?" - "Nou, de Jubilee-band is er nogal op ingesleten, en ze zijn een fractie krom inmiddels". - Fronsende wenkbrauwen waren mijn deel. Heetman: "Ik heb geen idee hoe ik daar aan zou kunnen komen".

Ja, dan val je toch even stil als redelijk geinformeerde klant. Hij moet die dingen toch gewoon hebben liggen...?

"O wacht" - een revelatie bij heer Heetman - "we vragen het even boven". Nou ken ik de horlogemaker bij Heetman. Was een klant bij een vorige baan van me. Aardige vent. De dame aan de telefoon naar boven: "Ja, het gaat over pushpins. Voor een Rolex. Datejust geloof ik. ......die staat hier. ...O. OK." - "Ja sorry meneer, hij heeft nu geen tijd, we moeten het helemaal gaan uitzoeken. U kunt uw horloge achterlaten".

Nou zit ik op het Horlogeforum. Ik kreeg binnen een half uur de referentie-code door van de pushpins, door een Rolex-medewerker van een conculega van Heetman.

Beste Heetman-mensen, dat is dus 23-9290. Ik krijg ze een dezer dagen voor een vriendenprijsje binnen. Noteer dat nummer even, voor een volgende klant?

Bedankt hoor...

Sterke punten:
Hmmm...

Zwakke punten:
Tja...

Reacties geschreven vanaf dit IP-adres

Datum: 27 juli 2017

Geschreven door: Peter

Reactie op: Heetman bezoek Lijnbaan

"Keek mij amper aan..." Was dezelfde persoon, duidelijk. Deze toko is gewoon teveel op de lauweren gaan rusten, en denkt blijkbaar dat de mensen toch wel blijven komen.

Datum: 27 juli 2017

Geschreven door: Peter

Reactie op: Onkunde, desinteresse, minachting

Enne - voor de goede orde, ik heb het horloge dus NIET achtergelaten. Kom op zeg.